CHALLENGE:ACCEPTED

Hemtrevligt i öppna landskap

En vacker naturtomt med utmanande nivåskillnad. En underskön utsikt och en planerad villa designad att följa tomtens terräng. Det var några av förutsättningarna som RO-Gruppen stod inför när Villa M skulle ta steget från idé till verklighet. Vi antog utmaningen.

Uppdraget
Att uppföra en 240 kvm stor villa i två plan på naturtomt. En insynsskyddad boplats med det slutna rummet på markplan. En trappa upp skulle rummet formges med fokus på den vackra utsikten över sjö och landskap.

Utmaningen
Att förvalta beställarens vision hela vägen. Det spektakulära läget uppmanade till ett öppet hus samtidigt som närheten till sjön gav insyn. Husets markplan har en mindre nivåskillnad för att följa tomtens terräng.

Lösningen
Med stor noggrannhet och engagemang från våra hantverkare fördes en konstruktiv dialog med beställaren från planering till slutbesiktning. Möjligheterna som utvecklades under projektets gång kunde diskuteras och lösas på plats. För att lösa problemet med insyn byggdes ett lågt lutande tak, som samlar alla rum under sig. Insidan präglas av en ljus och luftig atmosfär. Materialvalen är enkla och få. Träpanel på fasader och tak av tjärpapp. Stora generösa glaspartier öppnar upp huset mot sjön.

 

villam2@2x
villam1@2x

År

2009

Projekt

Villa M

Uppdragsgivare

Privatperson

Ort

Borås

Beskrivning

Nybyggnad villa

Omfattning

240 m²