Nya Hagen – etapp två

I mars 2024 påbörjas den andra etappen av utvecklingen för vård- och omsorgsboendet Nya Hagen i Herrljunga kommun.

– Vårt uppdrag omfattar renovering och ombyggnation av befintliga strukturer för att inrätta 10 nya boenderum samt tre växelvårdsrum. Detta inkluderar även skapandet av gemensamma utrymmen, ett konferensrum, och en ny entré, tillsammans med en uppdatering av fasaden och anläggandet av nya uteplatser, berättar Alexander Vårhall som är ansvarig för projektet från RO-Gruppen. Projektet ska vara klart till december 2024.

Under 2023 färdigställdes den första etappen av Nya Hagen, ett modernt vårdboende med 38 lägenheter, organiserade i fyra enhetligt utformade avdelningar. Det upprättades även en separat våning för administration med kontor och personalutrymmen, samt två tematiska innergårdar för att främja en trevlig utomhusmiljö. De centrala sociala ytorna erbjuder faciliteter som frisör, bad, och verkstad, samt en lounge för möten mellan de boende och deras gäster.

– Vi gläds över att fortsatt få vara med och utveckla Hagens vårdboende tillsammans med Herrljunga kommun, säger Martin Svennered, avdelningschef Alingsås på RO-Gruppen.