RO-Gruppen återigen på listan över Årets Karriärföretag

För tredje året i rad placerar vi oss på listan över Årets Karriärföretag.
Utmärkelsen delas årligen ut av Karriärföretagen och syftar till att lyfta fram de företag som anses vara de attraktivaste arbetsgivarna och som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för sina medarbetare.

RO-Gruppens engagerade arbete med företagskultur samt goda utvecklingsmöjligheter för medarbetarna är några av de saker som lyfts fram av juryn.

Juryns motivering
RO-Gruppen, en väletablerad aktör inom byggbranschen, har positionerat sig som en av de mest attraktiva arbetsgivarna. Med en vision om att bygga en bättre värld sätter RO-Gruppen inte bara standarden för sina byggprojekt utan även för sitt arbetsklimat. Deras starka företagskultur präglas av nytänkande, gemenskap och ett engagerat arbete med att skapa meningsfulla miljöer. RO-Gruppen värdesätter sina medarbetare som nyckelresurser och erbjuder en plattform för yrkesmässig tillväxt och personlig utveckling.

– Byggandet av vår kultur och interna stolthet är ett långsiktigt arbete. Det, tillsammans med möjligheter att utvecklas och växa inom företaget, bidrar till att våra duktiga medarbetare väljer att stanna hos oss länge samtidigt som vi kan attrahera nya medarbetare. Vi är glada och stolta över att det arbetet uppmärksammas och prisas säger Maria Sigfridson, Chef People & Culture.

Ett kulturarbete som speglar sig i kundrelationer
Vår företagskultur är grunden till RO-Gruppens framgång och det är medarbetarna som bygger värdet i vår verksamhet. Därför är vår strategi att alltid börja med medarbetarna. Mår de bra och trivs kommer de utföra ett bättre arbete. Det speglar även av sig i relationer till våra kunder och samarbetspartners och slutändan också våra resultat. Om vi erbjuder en attraktiv, trygg och utvecklande arbetsplats kan vi behålla, utveckla och attrahera de bästa i branschen, och det är den allra viktigaste förutsättningen för att vi ska kunna ge våra kunder den bästa projektorganisationen, fina projektresultat och samtidigt fortsätta bygga bolaget vidare.

Ett bra företag att arbeta på, är ett bra företag att arbeta med.

RO-Gruppen som Karriärföretag
2022 placerade vi oss på listan över Karriärföretag första gången och har sedan dess varit med på listan för 2023 och nu även 2024.
Vi har även tilldelats Karriärföretagens utmärkelser ”Topp 10 Young Professionals 2022” samt ”Årets HR-direktör 2022”.

Om utmärkelsen ”Årets Karriärföretag”
Karriärföretagen utser årligen 100 svenska arbetsgivare som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för sina medarbetare och som anses attraktivast för unga yrkesverksamma.
Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och unga yrkesverksamma att hitta sin nästa arbetsgivare och belöna ett framgångsrikt Employer Branding-arbete. För att bli tilldelad utmärkelsen krävs att företaget uppfyller de kriterier som Karriärföretagen satt upp samt genomgår en granskning av juryn. Läs mer om Karriärföretagen »


För mer information, kontakta:

RO-Gruppen
Maria Sigfridson, Chef People & Culture
maria.sigfridson@ro-gruppen.se
Tel: 0766 – 43 71 95