När Riksbyggen väljer byggbolag är vissa aspekter viktigare än andra. Tommy Prissberg, Marknadsområdeschef på Riksbyggen, säger att han väljer att samarbeta med välrenommerade byggbolag som har rätt förutsättningar resursmässigt.

– Vi försäkrar oss också om att våra samarbetspartners arbetar för att motverka långa kedjor av underentreprenörer. Att man väljer leverantörer där alla arbetar under schyssta och lika villkor.

Tommy berättar att RO-Gruppen lägger ned mycket tid på att hitta rätt leverantörer. Och att de jobbat tätt ihop med byggnadsfacket när man jämfört olika företag.

Det är tydligt att vi jobbar mot samma mål.

– I samarbeten med RO-Gruppen möter vi ett starkt engagemang av en kompetent platsorganisation. Det är tydligt att vi jobbar mot samma mål. Båda parter vill att projekten ska bli bra.

 

 

Han tar projektet Söderhov som exempel. RO-Gruppen och Riksbyggen skulle tillsammans bygga ett kostnadseffektivt flerbostadshus utan att kompromissa med kvalité och miljöegenskaper. Tommy berättar att RO-Gruppen hade en bra kommunikation och att det var en välskött produktion. Han understryker att det var ett bra samarbete genom hela projektet. Om det uppstod ett problem så diskuterades det och sedan hittades bästa lösningen.

På frågan om vad som är RO-Gruppens absoluta styrka svarar Tommy att han upplever att RO-Gruppen är lyhörda, och bra på att se och lösa problem.

– För mig är det viktigt att ha en bra dialog där vi kan vara öppna och ärliga. Det gör att vi kan lita på varandra och bygga upp ett starkt förtroende. Att ha ett bra förtroende är grunden i hela affären.

Här kan du läsa mer om projektet Söderhov som RO-Gruppen genomfört tillsammans med Riksbyggen.