CHALLENGE:ACCEPTED

Europas modernaste fullserviceanläggning

Utmed med Riksväg 40, strax utanför Borås ligger Viared. Ett industriområde som de senaste åren ökat rejält i omfattning, och där ligger nu Borås Bil Lastvagnars nya serviceanläggning.

Uppdraget:
RO-Gruppen fick uppdraget att bygga en ny fullserviceanläggning åt Borås Bil Lastvagnar på Viared i Borås.

Anläggningen stod klar i mars 2019, efter ett och ett halvt års byggnation. Resultatet blev Europas modernaste serviceanläggning för lastbilar och bussar.

Det är ingen tvekan om att anläggningen har den senaste tekniken. Bland annat datastyrda servicepelare och automatiserade lagerlösningar. Och en hypermodern riktbänk som klarar av en punktlast på 32 ton (!).
Utöver tekniken har arbetsmiljön för medarbetarna genomgående varit väldigt viktigt. Det har bland annat resulterat i en nästan 2 mil lång golvvärmeslinga genom hela anläggningen.

På området finns även (supermoderna) tvätthallar, besiktning för lastbil, buss och personbil, tankstation och kontor.
Inte nog med det – på taket finns även Borås kommuns största solcellsanläggning.

Utmaning:
Att bygga en modern fullserviceanläggning innebär utmaningar – främst i att få ihop alla byggnationer och installationer, både synliga och dolda. Detta samtidigt som flera olika yrkesgrupper arbetar på sina respektive områden för att blir klara. Alla för sig, men ändå tillsammans.

Lösning:
För att svetsa samman grupperna och få en gemensam målbild har det lagts mycket fokus på teambuilding och återkommande samordningsmöten, genomgångar och uppföljningar.

Och bonusen: BBQ-lunch varannan vecka, året runt. Mellan 25-60 deltagare bestående av underentreprenörer, sidoentreprenörer, beställare och RO-Gruppen, som alla delade på ansvaret.
Väldigt uppskattat och guld värt för sammanhållningen under ett långt projekt.

Officiell invigning av anläggningen var 2 maj 2019.

20190417_104005
DCIM100MEDIADJI_0010.JPG
DCIM100MEDIADJI_0032.JPG
20190417_100824_red
20190417_095645

År

2019

Projekt

Borås Bil Lastvagnar

Uppdragsgivare

Borås Bil Viared AB

Ort

Borås

Beskrivning

Nybyggnad av Europas modernaste fullserviceanläggning för lastbilar och bussar.

Omfattning

5600 m²