CHALLENGE:ACCEPTED

När musikjätten Spotify kom till Göteborg.

Spotify är på god väg att ta över musikvärlden. Delvis görs detta numera från en över 100 år gammal fastighet på Västra Hamngatan i Göteborg. När lokalen skulle totalrenoveras fick RO-Gruppen den äran att förvandla ytan till en toppmodern kontorslokal värdig en global musikaktör.

Uppdraget
Totalrenovera och hyresgästanpassa en cirka 900 kvadratmeter stor lokal, belägen på tredje våningen i över 100 år gammal fastighet.

Utmaningen
Att på kort byggtid hinna projektera och färdigställa en totalt utriven lokal som saknade befintlighetsritningar och som har byggts om ett antal gånger under åren. En annan utmaning var lokalens läge – mitt i centrala Göteborg. Det innebar att materialleveranser och störande arbeten fick planeras till tidiga morgnar och helger.

Lösningen
På fyra månader vände RO-Gruppens byggteam upp och ner på våningen och förvandlade utrymmet till en toppmodern kontorslokal efter hyresgästens specifika krav på ytskick och inredning. Den färdiga lokalen rymmer numera 56 arbetsplatser, stort fikarum med kök, matplatser samt en avkopplingsyta med biljardbord, flipperspel med mera.

spotify_1@2x
spotify_2@2x
spotify_3@2x

År

2013

Projekt

Spotify kontor

Uppdragsgivare

Vasakronan

Ort

Göteborg

Beskrivning

Totalrenovering av våningsplan till toppmodern kontorslokal.

Omfattning

900 m²